website

Wat kost het om een website te laten maken?

Een website is voor veel bedrijven echt een visitekaartje. Het laat zien wat je als bedrijf wilt uitstralen, wie je bent en wat je de klant te bieden hebt. Het is erg belangrijk om een goede website te hebben zodat je veel klanten aantrekt. Maar een website laten maken, wat kost dat en wanneer is een website goed? Dat lees je in dit artikel. 

Verschillende prijzen

Een website kun je voor verschillende prijzen (laten) maken. Ten eerste zijn er voldoende platformen waarbij je gratis een website kunt maken. Dit is heel handig wanneer je net begint met jouw online business. Je kunt bij deze ‘hosts’ vaak gemakkelijk een website in elkaar knutselen, hiervoor hoef je niet super veel technische kennis te hebben. 

Naast de gratis opties zijn er ook voldoende mogelijkheden om een website door iemand anders te laten maken. Uiteraard kost het geld om iemand in te huren maar de prijzen kunnen erg variëren. Zo zijn er bedrijven die voor minder dan €500,- een website voor jou kunnen bouwen. Zo’n website is vaak prima, er is alleen vaak minder aandacht gestoken in kleine details of features. 

Onder de €500,-  voor een website is best goedkoop maar er zijn ook voldoende bedrijven die veel meer geld vragen. Wanneer je boven de €1000,-  komt wordt er over het algemeen meer tijd gestoken in het ontwerp van jouw website. Er worden meer pagina’s ontworpen en er zal meer op de details gelet worden. Zo kun je voor deze prijs een website laten maken die goed vindbaar is in Google en eentje die technisch goed in elkaar zit. 

Onderdelen van een goede website

Een goede website is, zoals eerder al benoemd, van groot belang voor een bedrijf, maar wanneer is een website goed? Als eerste is het belangrijk dat de website efficiënt en snel is. Als een website erg langzaam is en een pagina wordt steeds niet geladen gaat dat klanten irriteren. 

Daarnaast is het belangrijk dat jouw website laat zien wat jij met het bedrijf wilt uitstralen. Wie wil je zijn? Wat is je doelgroep en wat wil je dat zij op de website komen doen?

Ook is het tegenwoordig erg belangrijk dat een website goed werkt op de mobiele telefoon. Veel mensen gebruiken tegenwoordig hun mobiel om van alles op het internet op te zoeken, een goedwerkende website is hierbij erg prettig. 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *