Waarom gebruik maken van VPN?

Het internet, we kunnen het gerust een fantastische uitvinding noemen, internet zorgt ervoor dat de wereld kleiner wordt.

We zijn iedere dag op de hoogte van alles wat er gebeurd in de wereld.

Tevens staan we met elkaar in contact en kunnen we online aankopen doen. Op het internet vind je veel aanbieders van producten en het is dan ook niet gek dat steeds meer mensen ervoor kiezen om hun aankoop online te doen. Mocht jij ook regelmatig online shoppen, dan weet je vast als geen ander dat dit voor veel gemak zorgt. Zo kan je vanuit je luie stoel je aankopen doen en heb je het vaak al de volgende dag in huis. Is een product niet wat je ervan verwacht had? Dan heb je binnen 14 dagen de mogelijkheid om het te retourneren.

Een ander voordeel van online shoppen is dat je meestal goedkoper uit bent. Je kunt aanbieder gemakkelijk met elkaar vergelijken. Tevens hebben online aanbieders minder kosten. Zij hebben geen duur winkelpand en vaak ook minder personeel. Dit zorgt er ook voor dat zij hun producten voor lagere prijzen kunnen verkopen.

De VPN server

Hierboven hadden we het over de voordelen van het internet. Echter zouden we het over de VPN server gaan hebben en dat is precies waar we het in deze alinea over gaan hebben. Het internet is leuk, echter is het ook gevaarlijk. Tenminste, het kan gevaarlijk zijn. Mocht jij veiliger op het internet willen surfen, dan kan je dit doen met behulp van een VPN server. Hiermee ziet men niet vanaf waar je op het internet actief bent, je bent dus echt veiliger op het internet en dat kan een fijn gevoel geven.

Amerikaanse Netflix

Een andere reden om een VPN server te gebruiken is om bijvoorbeeld de Amerikaanse variant van Netflix te kijken. Je kunt bijvoorbeeld ook op een VPN server uit Amerika gaan. Als je dan op Netflix inlogt, dan denkt Netflix dat jij in Amerika bent. Het grote voordeel hieraan is dat je dan bijvoorbeeld al series kunt kijken die in Amerika al uit zijn en in Nederland nog niet. Mocht jij zo’n VPN aan willen schaffen, kijk dan wel goed waar je dit doet. Waarschijnlijk wil je ook niet te veel betalen. Vergelijk dan verschillende aanbieders met elkaar. Het zou toch zonde zijn als je veel te veel betaald en eigenlijk wordt opgelicht. Probeer dit te voorkomen!