API-link

Wat is een API-link?

API-links staat voor Application Programming Interface-links. De API-koppeling stelt je website in staat om de nodige verbinding te hebben om de functionaliteiten en verschillende software met elkaar te laten samenwerken. Dit is een essentieel onderdeel van het bouwen van webapplicaties zodat je klanten goed kunnen communiceren met je website en de services die deze bevat. Een API-link is eigenlijk een verwijzing naar een toepassing van een derde partij waarmee je programmatisch toegang kunt krijgen tot verschillende soorten gegevens en deze kunt verwerken. Het is als een applicatie waarmee twee totaal verschillende systemen toegang tot elkaar hebben. Een API koppeling laten maken vergt dat de persoon in kwestie de technische vaardigheden nodig heeft met betrekking tot programmeren. Python, C++ en Java zijn enkele voorbeelden van deze programmeertalen die nodig zijn om een ​​goede API-koppeling te kunnen bouwen.

Hoe werken API-links?

Om het in eenvoudige bewoordingen te zeggen gebruiken we een voorbeeld van een klant die in een restaurant gaat eten. In een restaurant bestel je wat je maar wilt. Om je eten te bestellen, roep je een ober om alle bestellingen die je wilt eten op te sommen. Daarna brengt de ober je bestelling naar de keuken. De koks in de keuken zullen je eten bereiden, dat de ober je zal serveren. In die opstelling is de ober de API-link, omdat zij degenen zijn die de brug vormen tussen jou en de keuken. Je hoeft je bij het bestellen van je eten nergens meer zorgen over te maken, je hoeft alleen maar aan de ober te vertellen wat je wilt. Dat is hetzelfde concept met API-koppelingen. Het enige dat je hoeft te doen, is een opdracht in te voeren van wat je van een specifieke service wilt, waarna de API-link je zal geven waar je om vroeg.

Typen API’s

Er zijn veel soorten API’s. Elk type API’s is het beste voor verschillende soorten gebruik en platforms. Voorbeelden hiervan zijn SOAP API’s, browser API’s, REST API’s en iOS/Android API’s. De meest voorkomende API die je tegenkomt zijn waarschijnlijk de REST API’s, omdat deze ongeveer 70 procent van alle openbare API’s omvat.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *